huidziekten

contactallergie

spataders

PUVA/UVB therapie

fotodynamische therapie

ontharingslaser

vasculaire laser

rejuvenatie huidverjonging


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod

Chemische fruitzuurpeelings

Wat zijn fruitzuren?

Fruitzuren, of alpha-hydroxyzuren (AHA’s), zijn organische zuren die vooral in fruit voorkomen.

Voor welke problemen is een behandeling met een chemische fruitzuurpeeling effectief?

Fruitzuren geven een oppervlakkige peeling. De indicaties beperken zich daarom tot afwijkingen van de opperhuid of van de bovenste lagen van de lederhuid.
Fruitzuren worden gebruikt voor zonbeschadiging, (fijne rimpels, rejuvenation) voor dyschromieën zoals lentigines en als adjuvante therapie bij acné ( als anticomedogene therapie).
Ze dienen vooral om de huid een “frisser” uiterlijk te geven.     

Hoe werken deze fruitzuren in op deze huidproblemen?

In lage concentraties (lager dan 15%) zullen fruitzuren de adhesie van de corneocyten verminderen. In hoge concentraties treedt als additioneel effect een epidermolysis op.
           

Welke producten worden gebruikt?

Fruitzuren worden in lage concentraties (8 à 15%) in huidverzorgende producten gebruikt.
Als peeling reagens worden hogere concentraties gebruikt ( 30 à 70%). Overigens is de diepte van een fruitzuurpeeling niet alleen afhankelijk van de concentratie, maar ook van de applicatietijd, de frequentie van de applicaties en de zuurgraad.

Hoe gebeurt een behandeling, en hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De huid wordt vooraf gereinigd en ontsmet. Aansluitend wordt een al of niet gebufferde-fruitzuur-oplossing aangebracht met een wattenstokje. Op de huid aangebrachte fruitzuren geven meestal een sensatie van branderigheid. Eenmaal op de huid geappliceerd, blijven deze zuren doorwerken. Daarom dient de peeling na verloop van enkele minuten geneutraliseerd te worden met water of  een basische oplossing.

Hoe ziet mijn huid eruit na een behandeling?

Milde roodheid is te verwachten maar is op enkele dagen volledig verdwenen. Soms kunnen blaasjes of korstjes voorkomen.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Reeds na één behandeling zal u merken dat u huid er frisser en egaler uitziet.
Dit effect versterkt zich nog na volgende behandelingen. 

Zijn er risico’s of nevenwerkingen?

Milde roodheid en korstvorming verdwijnen volledig na enkele dagen. Bij intense korstvorming dient een antibacteriële lotion aangewend te worden.

Cosmetische producten mogen overigens onmiddellijk na de peeling op de huid gebruikt worden. Irriterende producten zoals reinigingslotions, antirimpelscrèmes, scrub-crèmes of eigen peelingproducten worden beter vermeden de week na de behandeling. Zonexpositie dient beperkt te worden gedurende twee weken na een peeling-procedure. 

Alvorens een behandeling met fruitzuren dien ik iets te vermijden?

De dag voor de peelingprocedure dient het gebruik van dezelfde irriterende producten (cfr. supra) vermeden te worden. Door deze producten kan de huid gevoeliger reageren op de fruitzuuroplossingen waardoor deze sneller dienen verwijderd te worden.

naar boven