huidziekten

contactallergie

spataders

PUVA/UVB therapie

fotodynamische therapie

ontharingslaser

vasculaire laser

rejuvenatie huidverjonging


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod

Prowave ontharing

VEILIG, SNEL EN COMFORTABEL

Laser ontharing

Het ProWave verschil

Het ProWave ontharingssysteem maakt gebruik van een programmeerbaar en specifiek lichtspectrum (uniek voor CUTERA) voor de permanente reductie van haar. Deze nieuwste innovatie van Cutera kan gebruikt worden voor een grote waaier aan huidtypes. Bovendien kunnen grote gebieden zoals rug en benen veilig én snel behandeld worden.

Welke gebieden kunnen met de ProWave behandeld worden ?

ProWave kan ongewenst haar verwijderen op alle lichaamsdelen zoals aangezicht, benen, armen, oksels en rug. Ook de gevoeligere zones zoals borstkas, bikinilijn en tepels kunnen behandels worden.

Hoe voelt een ProWave behandeling ?

De meeste patiënten omschrijven het gevoel van een ProWave lichtpuls als een kleine warmteprik. Gewoonlijk is geen lokale verdoving of pijnstillende medicatie nodig. Voor de gevoelige zones kan een verdovende gel bij sommige patiënten meer comfort bieden.

Hoeveel ProWave behandelingen zal ik nodig hebben ?

Voor de meeste zones volstaan 4 tot 6 behandelingen. Het aantal behandelingen is echter zeer sterk afhankelijk van de haardikte, de behandelde zone en de groeicyclus van de haren. Elk haartje bevindt zich namelijk in een groeifase, een rustfase of een overgangsfase. ProWave behandelingen zorgen voor het elimineren van de haartjes die zich tijdens de behandeling in de actieve groeifase bevinden. Omdat andere haartjes pas later in deze actieve groeifase komen, zijn meerdere behandelingen nodig. De gemiddelde tussentijd voor een haartje om van rustfase naar actieve groeifase over te gaan is bovendien afhankelijk van de zone op het lichaam.

Wat gebeurt er na de behandeling ?Laser ontharing

Onmiddellijk na een ProWave behandeling kan de behandelde zone een beetje rood en gezwollen zijn. Drie tot zeven dagen na de behandeling is het mogelijk dat u een schijnbare groei van de haartjes vaststelt. Het merendeel van deze haartjes wordt echter afgestoten ten gevolge van de behandeling en zijn niet opnieuw aan het groeien. Tussen de behandelingen mag u niet waxen of het haar uittrekken. Scheren is echter geen enkel probleem.

Wat zijn de gevolgen voor mijn dagelijkse activiteiten na de behandeling ?

Na de behandeling kan u uw normale activiteiten hervatten, maar een lichte roodheid van de huid kan voorkomen. Bescherming van de behandelde zone tegen de zon is noodzakelijk. Gebruik hiervoor een zonnecrème met voldoende hoge beschermingsfactor.

Wat zijn de mogelijke nevenwerkingen ?

Hoewel in de meeste gevallen weinig patiënten last hebben van neveneffecten, zijn de meest voorkomende lichte roodheid en lokale zwelling van de huid, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. Deze effecten verdwijnen meestal na enkele uren. In zeldzame gevallen kan korstvorming optreden. Consulteer uw arts voor de volledige informatie over de resultaten en risico's van de behandeling.

Wat is het verschil met ProWave en andere ontharingsmethodes ?

Scheren, waxen en ontharingscèmes zijn allemaal methodes met tijdelijke resultaten en die frequent moeten herhaald worden. ProWave biedt permanente reductie van de haargroei met blijvende resultaten.

Hoe positioneert ProWave zich tegenover elektrolyse ?

Elektrolyse is een trage, invasieve en pijnlijke behandeling waarbij een naald ingebracht wordt in elke individuele haarfollikel en waardoor een elektrische stroom de haartjes één voor één vernietigt. Elektrolyse vereist jarenlange behandelingen op regelmatige basis. Door lichtenergie te gebruiken, behandelt men honderden haarfollikels in één flits. ProWave behandelt een zone in enkele seconden die met elektrolyse meer dan een uur zouden vragen.

Waarom is ProWave een goede keuze ten opzichte van andere ontharingssystemen ?

Door gebruik te maken van de meest recente technologie in ontharing kan ProWave patiënten met diverse huidtypes zeer snel en uiterst veilig en efficiënt behandelen. Het actief gekoelde handstuk verhoogt het comfort en minimaliseert de mogelijke neveneffecten die vaker voorkomen bij andere lichtbronnen.

naar boven