huidziekten

contactallergie

spataders

PUVA/UVB therapie

fotodynamische therapie

ontharingslaser

vasculaire laser

rejuvenatie huidverjonging


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod

Laserepilatie

 

De laserepilatie is vandaag de dag de beste techniek om uw beharing zeer landurig te verminderen en dit zonder littekenvorming.

De laserstraal wordt specifiek door het donker pigment (melanine) van de haarfollikel aangetrokken waardoor deze selectief vernietigd wordt.
Haarfollikels met haren die weinig of geen pigment bevatten (witte of lichtgrijze haren) worden door de laserstraal onvoldoende vernietigd.

De haarcyclus wordt opgedeeld in 3 fasen: een groeifase, een stabilisatiefase en een uitvalfase. Alle haren bevinden zich in de groeifase. Tijdens de groeifase bevat de haarfollikel van een zwart haar veel pigment. Het is enkel tijdens deze groeifase dat de haarfollikel door de laserstraal vernietigd kan worden.
De haarfollikel heeft een grote recuperatiecapaciteit. Er hoeven slechts enkele cellen aanwezig te zijn in de haarfollikel opdat deze weer te werk kan gaan en een nieuw haar kan laten groeien.
Om bij gevolg een optimaal resultaat te bekomen, zijn verschillende sessies noodzakelijk.

Men spreekt vandaag de dag niet meer van een definitieve epilatie.
Na verschillende behandelingsessies (gemiddeld 6 sessies), bekomt u een definitieve destructie  van 60% à 80% van de haarfollikel die niet volledig vernietigd is. Onderhoudsbeurten 1 à 2 per jaar, zijn bijgevolg dikwijls noodzakelijk om deze kleine hergroei onder controle te houden. De haren die hergroeien zijn vaak fijner lichter, hetgeen tot het esthetisch resultaat bijdraagt.
De hergroei varieert van persoon tot persoon maar ook van de plaats die behandeld wordt.
De eerste behandelingen vorderen, groeien er minder en minder haren terug en duurt het ook altijd maar langer eer ze komen opdagen.

De behandeling gebeurt niet haar per haar. De laser bestraalt een zekere oppervlakte van de behaarde huid.
Tijdens de behandelingen voelt u tintelingen op de huid. Tot 3-4 uur na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. De haren vallen in de loop  van de volgende dagen uit. Soms verloopt de uitval op een onregelmatige wijze. U mag indien u het wenst, de behandelde regio 3 dagen nadien met was of een pincet epileren. Soms treden er kleine korstjes op waarvan u de spontane genezing moet afwachten. Uitzonderlijk kan er blaarvorming optreden.

Deze behandeling brengt alvast geen littekenvorming of huidkanker met zich mee!  Er kunnen wel lichtere of donkere vlekken in de behandelde regio optreden en dit voornamelijk bij personen met een mediteraans huidtype.
Ofschoon deze pigmentstoornissen enkele weken kunnen persisteren, zijn ze tot nog toe steeds van voorbijgaande aard. Om dit risico zo klein mogelijk te maken is het zeer belangrijk zonexpositie twee maanden voor en tot één maand na de behandeling te vermijden.

naar boven