huidziekten

contactallergie

spataders

PUVA/UVB therapie

fotodynamische therapie

ontharingslaser

vasculaire laser

rejuvenatie huidverjonging


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod

Laser Genesis

Vasculaire therapie voor aangezicht en lichaam

VOOR VROUWEN EN MANNEN EN VOOR ALLE HUIDTYPES

Vasculaire therapie

Het Cutera CoolGlide verschil.

Cultera CoolGlide combineert de ideale lasergolflengte met de meest flexibele parameters tot een superieur vasculair lasersysteem. Een brede waaier aan bloedvaten gaande van fijne adertjes tot de diepe blauwe bloedvaten kunnen snel, veilig en efficiënt behandeld worden. Alle huidtypes kunnen behandeld worden met uitstekende resultaten en minimale neveneffecten.

Hoe werkt de CoolGlide vasculaire therapie ?

De CoolGlide technologie levert flitsen van laserlicht energie af die het bloed in de aders opwarmt zodat het stolt en waardoor het bloedvat uiteindelijk vernietigd wordt en later geresorbeerd wordt door het lichaam. De bloedstroom wordt dan weer afgeleid naar de dieper gelegen bloedvaten.

Wie kan met de Cutera CoolGlide behandeld worden ?

De CoolGlide van Cutera heeft een zeer lange golflengte en een uniek design waardoor behandelingen mogelijk zijn voor alle huidtypes en huidskleuren.

Welk soort bloedvaten kunnen behandeld worden ?

De Cutera CoolGlide kan onesthetische bloedvaten verwijderen op alle lichaamsdelen. Kleine bloedvaten op het aangezicht (telangiectasieën) kunnen snel en zonder veel problemen verwijderd worden. Allerlei bloedvaten op de benen van klein tot middelgroot en van oppervlakkig tot diep, kunnen behandeld worden met excellente resultaten. De grote knoopvormige spataders zijn geen goede indicatie! Uw arts zal samen met u bepalen welke aders behandeld kunnen worden.

Wat is het verschil met Sclerotherapie ?Vasculaire therapie

Uw arts zal u adviseren over de beste werkwijze, maar vele patiënten verkiezen de CoolGlide therapie boven Sclerotherapie omdat er geen pijnlijke injecties zijn.

Hoe zit het met andere vasculaire problemen zoals hemangiomen en wijnvlekken ?

Hemangiomen reageren zeer goed op de CoolGlide vasculaire therapie, meestal volstaat 1 behandeling. Patiënten met wijnvlekken en andere vasculaire problemen zijn overdonderd door het succes van hun CoolGlide behandelingen. Vrrag uw arts om advies.

Hoeveel behandelingen zal ik nodig hebben?

Vaak vinden patiënten één of twee behandelingen voldoende. Het aantal behandelingen is echter sterk afhankelijk van het aantal, de kleur en de grootte van de bloedvaten die behandeld moeten worden.

Zijn de behandelingen pijnlijk ?

De meeste patiënten voelen een vervelende prik wanneer de laserimpulsen worden afgeleverd op de huid. Hoewel geen lokale verdoving of medicatie nodig is, verkiezen sommige patiënten een verdovende gel vóór de behandeling. Na de behandeling ondervindt men zo goed als geen pijn meer.

Wat gebeurt er na de behandeling ?

Na de behandeling kan enige roodheid en mogelijk blauwe plekken ontstaan. Bij grotere bloedvaten kan een bruine verkleuring ontstaan die na enkele weken tot enkele maanden weer verdwijnt. Patiënten die behandeld worden op de benen worden vaak geadviseerd om compressiekousen te dragen voor een korte periode.

Wat zijn de mogelijke neveneffecten ?

Hoewel de meeste patiënten weinig of geen neveneffecten ondervinden, zijn de meest voorkomende lichte roodheid en zwelling van de huid. Deze verdwijnen meestal binnen 24 uur. In sommige, eerder zeldzame, gevallen kan korstvorming optreden. Raadpleeg uw arts voor de volledige informatie over de mogelijke resultaten en risico's van de behandeling.

Zijn er beperkingen voor mijn activiteiten na de behandeling ?

Patiënten hervatten gewoonlijk onmiddellijk hun normale activiteiten. Er wordt echter sterk aangeraden om sportieve activiteiten te vermijden gedurende 24 uur na de behandeling. Het gebruik van een zonnecrème met voldoende hoge beschermingsfactor is aangewezen op de behandelde zones die blootgesteld worden aan de zon. Zoals altijd is het een goed idee om de blootstelling aan de zon te beperken.

Wanneer zal ik resultaten zien ?

Bij de meeste patiënten is er een significante verbetering vanaf twee tot zes weken na de behandeling. De eindresultaten zullen echter pas bekomen worden na enkele maanden. Afhankelijk van erfelijke factoren, dagelijkse activiteiten, enzovoort is het uiteraard mogelijk dat er nieuwe bloedvaten opduiken. Deze kunnen zonder probleem opnieuw behandeld worden met de Cutera CoolGlide.

naar boven