huidziekten

contactallergie

spataders

PUVA/UVB therapie

fotodynamische therapie

ontharingslaser

vasculaire laser

rejuvenatie huidverjonging


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbod

LimeLight

Behandeling van roodheid, fijne adertjes, bruine vlekken en zonbeschadiging


Wat is LimeLight?

De LimeLight behandeling is een nieuwe niet-invasieve techniek (zonder snijden) op basis van intens flitslicht, om kleine verwijde vaatjes en pigmentaties te verbleken. Deze veranderingen ter hoogte van de huid worden uitgelokt door de zon, en zijn dus een teken van zonbeschadiging. Men bekomt door deze therapie ook een verfijning van de huidtextuur die er eveneens toe bijdraagt dat de behandelde huid een verjongingskuur ondergaat. Deze LimeLight techniek is ontworpen voor Cutera, een platformtoestel met meerdere behandelingsmogelijkheden waaronder deze flitslichttherapie.

Welke zones kunnen behandeld worden?

De LimeLight is geschikt voor de behandeling van gelaat, hals, décolleté en handruggen. Ook lichte vlekken met weinig contrast die voorheen moeilijk te behandelen waren, reageren goed op een dergelijke behandeling.

Wat doet de behandeling precies?

Door een geschikt programma te kiezen kan de operator het toestel op maat instellen om op een selectieve manier de bruine en/of rode huidindicaties te behandelen. De resultaten worden verkregen door het selectief opwarmen van deze bruine of rode structuren.

Hoe voelt een behandeling?

Ais de lichtpuls wordt toegediend, voelt de patiënt een lichte warmteprik, met een onmiddellijke afkoeling nadien. Meestal wordt er ook een verkoelende gel gebruikt.
Een verdovende gel of medicatie is niet nodig.

Hoe lang zal een behandeling duren?

De behandelingstijd is afhankelijk van welk gebied behandeld wordt. De meeste behandelingen duren tussen 15 en 45 minuten.

Hoeveel behandelingen zal ik nodig hebben?

Een tot drie behandelingen zijn meestal voldoende om resultaten te zien. Bijkomende behandelingen kunnen soms nodig zijn, in het bijzonder voor ernstige zonbeschadiging met duidelijke pigmentaties en/of couperose tot gevolg.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Onmiddellijk na de behandeling zullen de bruine pigmentvlekken donkerder beginnen worden en kan de huid ook een lichte roodheid vertonen. De behandelde zone kan ook lichtjes zwellen. Dit duurt typisch enkele uren en soms een dag of iets langer. De roodheid mag gecamoufleerd worden met make-up.

Wanneer zie ik resultaten?

Tussen één en drie weken zullen de verdonkerde vlekken afpellen en vervagen. Diffuse roodheid of telangiëctasieën zullen verminderen en uw huid wordt egaler van kleur en textuur.

Zullen de vlekken en de roodheid terugkomen na verloop van tijd?

Bruine vlekken, verwijde bloedvaatjes en diffuse roodheid kunnen terugkomen (zelfde letsels of door nieuwe zonbeschadiging), maar deze kunnen steeds opnieuw behandeld worden. Er wordt aangeraden om steeds een goede zonbescherming te gebruiken om de zonbeschadiging te minimaliseren.

Printversie